STUDIO EM04

ANNETTE ERLENWEIN

APARTMENT BUILDING AND PENTHOUSE

Brunnenstraße, Berlin

Design Proposal

Client: private

2008

 

 

The commission comprised the refurbishment of an existing building, the erection of a top-floor penthouse and a new residential building at the rear of the site neighbouring a public park. The formal appearance of the penthouse was defined by the spacing regulations on the site, wherein the loft building allowed for a full exploitation of the existing property.

 

 

BR11-1

SITE APH  (Apartmenthouse)+ PH (Penthouse)

 

BR11-2

 

 

 

APH VIEW SOUTH

 

 

BR11-3

 

APH VIEW WEST

 

 

BR-11-4 New

PH VIEW  

                                                                                                                                                                                                                                   PH+APH FLOORPLAN | SECTION

 

 

BR11-5N