STUDIO EM04

ANNETTE ERLENWEIN

ROOF CONVERSION L02

Lachnerstraße, Munich

complete architectural Design Services from Inception to Completion

Client: private

Completion 2003

 

A 125m² attic space was to be converted into a loft apartment. The roof construction could not be altered. The existing original windows were preserved, while minimal frames with aluminum glazing was added on the inside of the windows.

The loft's various living areas can be temporarily separated by mobile storage elements and textile screens. The sleeping area can be separated by noctilucent textile screens, which are charged during the day by natural light and then glow at night.

[Realisation in collaboration with the Artist Wolfgang Aichner]

 

Photos by Henning Koepke

 

ROOF CONVERSION L02 - 1

ROOF CONVERSION L02 - 2

ROOF CONVERSION L02 - 3